Effekten av Covid-19 på styrka

Det auktoritativa förlaget World Journal of Men ’ s Health publicerade resultaten av kliniska studier om effekten av covid-19 på människokroppen. Amerikanska forskare genomförde en studie som visade att koronavirusinfektion kan orsaka endoteldysfunktion – ett patologiskt tillstånd där blodtillförseln till mjuka vävnader, organfunktioner och ett separat system störs.

Enligt forskare kan koronavirusinfektion hos män orsaka problem med styrka. Ett antal manliga ämnen efter återhämtning avslöjade erektil dysfunktion, problem med blodtillförsel till bäckenorganen, i synnerhet penis. Amerikanska experter noterade att män som för närvarande lider av coronavirus bör konsultera en läkare om problem relaterade till erektil dysfunktion uppträder i framtiden.

oronavirusinfektion SARS-CoV-2 är farlig för hela kroppen som helhet, eftersom komplikationer kan uppstå på något organ. Mäns hälsa är inget undantag. Det är känt att viruset tränger in i seminalvätskan, vilket innebär att det påverkar reproduktiv hälsa. Med svår kurs och komplikationer kan en man möta infertilitet.

Problem med sexuell funktion

Effekt på vävnader
Konsekvenserna av covid hos män är förknippade med virusets penetration till vissa celler i testikelvävnaderna. Penetrerar in i kroppen genom andningsorgan, det rör sig genom mag-tarmkanalen, hjärtat, körtlarna och når genitourinary systemet.

Vävnadsstörningar åtföljs av abnormiteter i processen med spermbildning – deras kvalitet, aktivitet och kvantitet minskar. Med intensiv skada är det möjligt att bryta DNA – kedjorna i spermkärnor-denna kvalitet av ejakulat bidrar inte till normal sexuell aktivitet och förmågan att bli gravid.

I den aktiva fasen av sjukdomen fann specialister:

svullnad av de yttre könsorganen;
spermatogenes störning;
extremt lågt spermieantal.
I ejakulatet upptäcktes koronavirus hos 15% av aktivt sjuka patienter. Det är viktigt att ta hänsyn till att den inflammatoriska processen kan bli stigande, vilket leder till sådana patologier:

ureterocele;
pyelonefrit;
förträngning.
En annan komplikation efter koronavirusinfektion är orkit. Inflammation av testiklarna med smärta vid rörelse. Komplikationen är farlig genom utveckling av infertilitet.

Komplikationer efter koronavirusinfektion

Effekt på blodkärl och reglering
Svag styrka hos män efter koronavirus är också förknippad med effekten på blodkärlen. Endoteldysfunktion – ett brott mot slemhinnorna i små kärl-leder till en minskning av blodtillförseln. Således upphör vävnader som saknar blodtillförsel att utföra sina funktioner fullt ut. Förändringar i penisens endotel åtföljs av erektil dysfunktion – Detta är en direkt effekt av koronaviruset på styrkan kopa receptfritt generisk cialis.

En allmän inflammatorisk reaktion är en annan orsak till en minskning av styrkan efter koronavirus. Kroppens reaktion på intensivt motstånd mot viruset är en minskning av testosteronnivåerna, libido. Den medföljande muskelsvagheten hos patienten är en annan faktor i problemet med styrka.

Påverkan på centrala nervsystemet och andra faktorer
Viruset kan tränga in i blod-hjärnbarriären som skyddar vävnaderna i centrala nervsystemet – denna barriär förhindrar penetrering av mikroorganismer från blodet i nervvävnaderna. I hjärnan kan coronavirus påverka de strukturer som är ansvariga för reproduktiv funktion. Fertiliteten minskar, produktionen av hormoner som är ansvariga för mognad av spermatozoa.

Det är ännu inte möjligt att säga exakt hur reversibla dessa förändringar är. En sak är säkert känd – covid påverkar reproduktiv funktion, men intensiteten i dessa processer och djupet av lesionen beror på ett komplex av faktorer. Om du hittar tecken på virusets inflytande på sexuell funktion, kontakta specialisterna i statens Centrum för urologi. Tidig upptäckt och kontroll är ett tillfälle att förhindra allvarliga komplikationer.